KONTTORIROTAN KARKURETKI

Minulla oli kesälomallani ilo ja kunnia meloa kahdeksan osuutta 35. Suomi Meloo -tapahtumassa. Viherpoikain apila matkasi mukana - Vanajaveden Vesikoiden joukkueen hauiksissa.

Yleensä kokeneempi meloja ottaa kipparin paikan kaksikon taka-aukossa ja etuaukossa on kokemattomampi meloja. Meidän perheen Kippari (on) Kalle!

Suomi Meloo -viesti on järjestetty vuodesta 1985 jälkeen joka vuosi. Melojia, jotka ovat osallistuneet kaikkiin 35 tapahtumaan on seitsemän. Tänä vuonna lähtö tapahtui lauantaiaamuna 8. kesäkuuta Kihniöstä ja perille Saloon pääsimme perjantaina 14. päivä. Osallistujia oli nelisen sataa. Kilometrejä melottiin kaikkiaan 444 ja kanto-osuuksia oli jokunen. Omat osuuteni olivat tänä vuonna yhteensä 109km. Veri olisi vetänyt enempäänkin.

Suomi Meloo -tapahtuman järjestämisestä vastaa Suomi Meloo ry. Viikon mittainen viesti melotaan huikeissa järvi- joki- ja joskus merimaisemissa. Pääosa tapahtumaan osallistuvista melojista on järjestäytynyt joukkueiksi, joiden voimin omaa kajakkia viedään eteenpäin osuudesta toiseen johtokajakin perässä – yötä päivää. Letkan mukana kulkee koko matkan ajan turvaryhmä.

Liput liehuvat vaihtopaikoilla.

Osuudet päättyvät niin sanotuille vaihtopaikoille, joista seuraava osuus alkaa. Melojien, kajakkien, trailereiden, telttojen, asuntovaunujen ja autojen härdelli on melkoinen. Vaihtopaikoilla vietetään iloisia hetkiä vesiltä saapuvia melojia odotellessa, nautitaan hyvistä tarjoiluista ja toisinaan laitetaan jopa tanssiksi. Suomi Meloo -tapahtuman saapuminen on monelle reitin varren paikkakunnalle kesän ehdottomia kohokohtia.

Suomi Meloo -tapahtuma sopii kaikille melonnasta innostuneille. Kokeneemmat melojat hoitavat pidemmät ja olosuhteiltaan vaativammat osuudet. Olimme poikani Kallen kanssa viime kesänä mukana ensimmäistä kertaa ja nuori mies meloi heti ensi viestissään 99 kilometriä vaihtelevia osuuksia välillä Kuopio-Imatra. Minä hieman enemmän. Tänä vuonna poika sai kunnian meloa johtokajakkia kahden viimeisen osuuden verran Salossa. Kilometrejä tuli kaiken kaikkiaan Kallelle ”vain” 94, minulle 109.

Suomi Meloo -tapahtumaan osallistumisesta saa huikaisevien kokemusten lisäksi kunniakirjan seinälleen (taikka kansioon) laitettavaksi. Näitä kunniakirjoja tässä nyt sitten keräillään…

Hyvän tuulen terveisin,

Johanna

 

 

 

 

 

Tekstin takana:

JOHANNA SOUKKIO, Viherpoikain toimistopäällikkö ja Rouva Kommandoora.
Intohimoinen meloja vuodesta 1994.

Tonnari (ellei kesällä tule tonni täyteen, melotaan lokakuussa loput)
Talvisin kajakki vaihtuu lumilautoihin ja skimboihin
Puikot heiluvat ympärivuotisesti.