Viherrakentaminen tarkoittaa puistojen, koristepuutarhojen, pihojen sekä muiden istutettujen viheralueiden rakentamista ja ylläpitoa. Viherrakentaminen lisää asuinympäristön viihtyisyyttä. Viherrakentamisen tavoitteena on turvallinen ja toimiva asuinympäristö. Asuinympäristön viihtyisyys nostaa myös kiinteistöjen arvoa.

Asukkaan kokemus asuinseutunsa viihtyisyydestä muodostuu paitsi hyvistä palveluista ja yhteyksistä, arkkitehtuurista myös pihojen toimivuudesta ja estetiikasta. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa viherrakentamista. Pihojen saneerauksen keinoin voidaan asuinympäristön viihtyisyyttä lisätä huomattavasti.

Pääasiallinen toimialueemme on pääkaupunkiseutu Helsinki, Espoo, Vantaa, mutta toimimme myös muilla paikkakunnilla. 

Lue lisää viherrakentamisesta Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa »

Viherrakentaminen on sijoitus pitkälle tulevaisuuteen

Hyvin suunniteltu ja toteutettu piha säilyy toimivana vuosikymmenet. Pihan toteuttajaksi kannattaa valita ammattirakentaja. Tällöin varmistetaan, että peittyvät rakenteet ovat kunnossa, vesitalous toimii eikä routavaurioita pääse syntymään. Suunnitteluvaiheessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, paljonko pihan ylläpitoon haluaa käyttää aikaa. Hoidon voi tilata myös suoraan rakentajalta.

Hyvin toteutettuna viherrakentaminen maksaa itsensä takaisin. Pihan elinkaari voi parhaimmillaan olla kolmekin vuosikymmentä ilman suurempia toimenpiteitä. Viher- ja piharakentaminen kuuluu yksityisillä asiakkailla työn osalta kotitalousvähennyksen piiriin.

Ota yhteyttä viherrakentamisen ammattilaiseen »

Viherrakentaminen taloyhtiöille

Viherpojat Oy tarjoaa turvallista ja luotettavaa urakointia taloyhtiöille 24 vuoden kokemuksella. Meillä on RALA-sertifioitu toimintajärjestelmä ja pääurakoitsijan status. Olemme Tilaajavastuun luotettava kumppani, samoin kaikki aliurakoitsijamme ja yhteistyökumppanimme. Ketjutamme työtä korkeintaan kahden alihankkijan päähän. Työmaamme on turvallinen paitsi työntekijöille, myös asukkaille ja ohikulkijoille. Tiedotus pelaa eikä piharemontista koidu kohtuutonta haittaa. Tyytyväinen asukas on meille kunnia-asia.

Viherrakentaminen golf- ja pelikentillä

Tarjoamme nurmien paineilmatoimista ilmastointia Air2G2-laitteella: Koneen paineilma antaa juuristolle elintärkeää happea. Samalla käsittelyllä paineilma räjäyttää kuitukerrosta pois, joten lannoitteet ja vesi pääsevät paremmin juuristoon. Air2g2 kone on kevyt pintapaineeltaan ja jättää vain muutaman reiän jälkeensä, eli pelaajia ilmastus ei häiritse.

Viherrakennuspalvelumme sisältää mm.

  • konsultointia (neuvontapalvelut, suunnittelu)
  • pihan peittyviä rakenteita (salaojat, viemärit, kaivot jne)
  • piharakenteita (suoja-aidat, hiekkalaatikot jne)
  • erityisrakenteita (esimerkiksi vesiaiheet ja viherkatot)
  • kivitöitä (muurikiveykset, laatoitukset. betonikiveykset ja luonnonkiveykset)
  • nurmialueiden rakentamista (esimerkiksi siirtonurmikot)
  • istutustöitä (puut, pensaat, perennat, kesäkukat)

Tutustu referensseihimme »

Viherrakentaminen ja rakennusliikkeet

Reagoimme ketterästi uudispihojen haasteisiin ja kuuntelemme tilaajaa herkällä korvalla; kirimme aikatauluja, ratkomme ongelmia ja pysymme budjetissa. Toimintatapamme räätälöimme tilaajan tapoja täydentäviksi. Paras lopputulos saavutetaan yhteistyössä kaikkien osapuolten kanssa.

Haemme työntekijöitä

Olemme rakentaneet pääkaupunkiseudun pihoja salaojista siirtonurmiin jo 25 vuotta. Työ on monipuolista ja ammatillisesti haastavaa. Osaajia on monista ammattiryhmistä: insinöörejä, kaivinkoneenkuljettajia, kivimiehiä, maanrakentajia, timpureita, työnjohtajia, viheralueiden ylläpitäjiä, viherrakentajia… Hae meille töihin!
 

Viherrakentaminen vaatii ammattitaitoa onnistuakseen

Viherrakentaminen lisää asumisen viihtyisyyttä