Missä hyvät työntekijät luuraavat?

 

Uutisissa on puhuttu rakennusalan hiipumisesta, mutta meillä ei näy sellaisesta merkkejä. Päinvastoin, nytkin on #rekry päällä!-

 

Hyvien tekijöiden löytäminen viherrakentamisen pariin on vaikeaa. Ala on ehkä muuhun rakentamiseen verrattuna heikosti tunnettu ja jollain tapaa aliarvostettu.

Meillä sisäisesti omaa työtä arvostetaan, mutta ulkopuolisten silmissä alaa ei ehkä ymmärretä kunnolla.

Sen kuitenkin sanon, että meillä Viherpojilla arvostetaan jokaista tekijää. Suurin osa työntekijöistämme on tullut alalle jäädäkseen ja nauttivat työstään. Siksi tekijöitä luulisi löytyvän helposti, mutta ei. Helppoa se ei ole.

Työmarkkinat ovat muuttuneet

Oman haasteensa tekijöiden rekrytointiin asettaa se, että työmarkkinat ovat viime vuosina muuttuneet monella tapaa. Vuokrafirmat dominoivat työntekijämarkkinoita. Mollin sivuilla suurin osa vapaista paikoista on jo vuokrapaikkoja.

Samaan aikaan yritysten on yhä vaikeampi löytää työntekijöitä suoraan. Näin etenkin aloilla, jotka eivät jatkuvasti ole esillä eri medioissa.

Tämä johtaa helposti siihen, että uudet työntekijät löytyvät tuttujen ja tutun tuttujen kautta helpommin kuin julkisella ilmoittelulla. Sekin on tietysti hienoa, että näin tapahtuu. Tiedämme varmuudella, että tämäkin blogikirjoitus tulee leviämään mahtavien työntekijöidemme ja yhteistyökumppaniemme ansiosta. Mutta kaipaisimme alalle myös uutta verta.

Molempi parempi, tottakai.

 

Etsimme oikeita tekijämiehiä ja naisia!

Toisin kuin moni alan ulkopuolinen saattaa luulla, viherrakentaminen ei ole pelkkää pipertelyä ja taimien hyysäämistä. Se on ihan kunnon työtä, jota tehdään ulkona rakennustyömailla - säässä kuin säässä.

Kunnon työmiehille ja -naisille löytyy aina töitä. Meillä Viherpojilla arvostetaan pitkää käytännön työkokemusta, mutta sitäkin tärkeämpää on asenne. Kaiken muun, paitsi asenteen voi mielestämme opettaa ja oppia.

 

Koulutamme alalle uusia tekijöitä

Koulutamme alalle jatkuvasti myös uusia tekijöitä oppisopimuksen kautta. Haluamme vaalia mestari-kisälli -mallia ja meillä on vuosittain aina pari paikkaa oppisopimusopiskelijoille.

Olemme huomanneet että koulunpenkiltä hankittu kokemus ei useinkaan sellaisenaan vastaa työelämän tarpeita ja parempi lopputulos saavutetaan monasti itse kouluttamalla. Viime kädessä työt oppii tekemällä.  

 

Viherrakentaminen on sesonkihommaa

Viherrakentaminen on vahvasti kausipainotteista työtä, jossa keväällä tapahtuu paljon ja talvella vähän. Ympärivuotista työtä pystymme tarjoamaan vain osalle tekijöistä.  

Monet viheralan työntekijät pitävät tätä kuitenkin positiivisena asiana. Se tarkoittaa myös sitä, että talvisin on enemmän vapaa-aikaa ja mahdollisuus elää muullekin kuin työlle.  

Tällainen kausiluonteisuus ei ehkä sovi kaikille, mutta se sopii useimmille Viherpoikien työntekijöille.  

 

Mitä nykyiset työntekijät meistä sanovat?

Kaikki työnantajat varmasti ovat sitä mieltä, että heidän alaisuudessaan on hyvä työskennellä. Meillä Viherpojilla, myös työntekijät sanovat samaa.

Lue täältä millainen on Viherpojat työpaikkana »

 

Älä odota kevääseen - Hae heti!

Etsimme jo nyt hyviä tekijöitä tämän vuoden 2019 työmaille ja rekrytoimme sopivia henkilöitä sitä mukaa kuin heitä löydämme. Ilmianna siis itsesi tai ystäväsi ja lähetä meille viestiä.  

Vastaamme työpaikkakyselyihin mahdollisimman pian.

Täältä löytyvät yhteystiedot »

 

PS:
Voit kommentoida tätä blogipostausta oheisessa Facebook-ketjussa. Seuraa meitä myös Twitterissä ja Linkedinissä.