Viherpojilla on nyt rekry käynnissä!

Uusien Viherpoikien ja Vihertyttöjen rekrytointiprosessi alkoi tuttuun tapaan tammikuussa - vielä ehdit mukaan! Ole kuitenkin nopea, sillä helmikuun loppuun mennessä tulevan kauden työntekijät on jo valittu. Hae mukaan reippaaseen joukkoomme täältä: https://viherpojat.fi/hakulomake

Kun Viherpojille antaa pikkusormensa, se vie koko käden

Heti alkuun varoituksen sananen: Viherpojat on sellainen työpaikka, jolla on tapana viedä mennessään! Työntekijämme tuppaavat viihtymään meillä pitkään. Itse työskentelen Viherpojilla nyt yhdeksättä vuotta, mutta verrattuna meidän konkareihimme, olen aivan noviisi. Iso osa sekä johto- että tekijäportaamme työntekijöistä on ollut Viherpoikain hommissa minua pidempään. Toki meidänkin porukkaamme mahtuu heitä, jotka mielellään vaihtavat työnantajaa säännöllisen epäsäännöllisesti. Josko se ruoho kuitenkin olisi vihreämpää toisaalla… Molemmat tekijätyypit ovat tervetulleita!

Vaikka itse sanonkin, olemme työnantajana aikas erinomaisen hyvä. Työterveyshuolto, työturvallisuus, hommaan sopivat työvälineet ja koneet ynnä muut perusasiat ovat meille itsestään selvyys. Lisäksi vaatetuksemme on sen verran särmää ja koneemme niin komeissa teipeissä, että väkisinkin meinaa mennä kehun puolelle. Kun on kyse työntekijöidemme terveydestä ja viihtyvyydestä, haluamme tehdä aina vaadittua minimiä paljon enemmän. 

Aiemmissa blogiteksteissämme olemmekin raottaneet jo hieman sitä, miten Viherpojat viettävät yhteistä aikaa. Annamme mielikuvituksemme lentää, kun ideoimme virkistyspäiviämme! Viime aikoina olemme muun muassa ratsastelleet sekä virolaisilla hevosilla että mekaanisella Severi-härällä. Mihinkään ei ole pakko osallistua, mutta suurin osa joukostamme haluaa yleensä osallistua aktiviteetteihimme. Uusimmaksi haasteeksemme olemme Viherpojilla ottaneet työntekijöidemme kunnon kohentamisen. Kannustamme itse parhaamme mukaan porukkaamme liikkumaan ja välillä käy ulkopuolinen asiantuntija puhumassa terveys- ja turvallisuusasioista.

Hommaa riittää koko kauden ajan

Olemme tehneet jo paljon työyhteisömme eteen, mutta haluamme kehittyä jatkossakin. Lähdemme siitä, että kaikille omille tekijöillemme ja vakituisille aliurakoitsijoillemme riittää mielekästä hommaa kauden alusta loppuun saakka, ilman ei-toivottuja taukoja. Aina ei kuitenkaan mene niin kuin Strömsössä; virheistä opitaan ja toimintatapoja parannetaan. Ja kehittymisen paikkaa tarjoamme tekijöillemmekin; kannustamme kouluttautumaan aina tilaisuuden tullen. 

Niin, ja osaamisesta vielä: Ihanteellinen työntekijä olisi tietysti reipas ja oma-aloitteinen. Koska hommat ovat meillä vaihtelevia olisi myös monipuolinen osaaminen kovin toivottavaa! Vaikka arvostamme kokemusta, eniten merkitsee kuitenkin asenne: Toivomme, että jokainen haluaisi kehittää omaa osaamistaan yhä edelleen. Harjoittelijakiintiö on meillä tälle kaudelle ehtinyt jo täyttyä, mutta töitä olisi tarjolla aina kokeneista konkareista uraansa aloitteleviin tekijöihin.

Nyt on taas se aika, kun mediassa puhutaan rakennusalan hiipumisesta. Mutta. Meidän toimintamme on keskittynyt pääkaupunkiseudulle. - Hiljaisia aikoja ei ole siis näkyvissä. Juuri parhaillaan tyytyväisinä voimme todeta, että tarjouspyyntöjä satelee! Kun kasvava joukko ihmisiä haluaa asua pääkaupunkiseudulla, on meillä työnsarkaa ympäristön rakentamisessa ja korjaamisessa. Toki työn kausiluonteisuus on vahvasti läsnä tekijöidemme arjessa. Mutta hei, talvikaudestakin voi tehdä itsensä näköisen: Toiset menevät muualle hommiin, yhdet lekottelevat etelän auringossa toiset hurjastelevat isoissa rinteissä…

Itse kannan ylpeänä Viherpoikain neliapilaa tatuoituna olkapäähäni. Ja ylpeänä tuntuvat toisetkin apilansa kantavan, enemmistö tosin vaatteissa sekä koneiden ja autojen kyljissä. Tai mistäpä minä koko porukan tatuoinnit tietäisin… Haemme sakkiimme sellaista, joka palkkakuitin lisäksi haluaa oikeasti ottaa paikkansa työyhteisössämme ja osaltaan lisätä positiivista pöhinää. Jos fiilis on viherpoikamainen, laita hakemus tulemaan!

 

Tekstin takana:

 

Uudet Viherpojat- ja tytöt tervetulleiksi toivotteleva, keski-ikäinen Viherrouva Johanna (jonka olkapäästä kuva on otettu)